Panacota cu căpșuni

Panacota cu căpșuni
Deserturi
30 min
Ușor

Ingrediente pentru 1 persoană

Pentru crema de frișcă:

  • frișcă 20% 400ml
  • gelatină 1 lingură
  • zahăr 40g
  • lapte 100 ml

 Pentru jeleul din căpșuni:

  • căpșuni 200g
  • zahăr 50g
  • gelatină 2 lingurițe
  • căpșuni pentru înfrumusețare 6 buc.

Mod de preparare

 Se amestecă gelatina cu 4 lingurițe cu apă rece și se lasă pe 5 minute. Frișca și laptele se toarnă într-o cratiță, se adaogă zahărul,și se pune la fiert,amestecînd continuu pînă la fierbere.

 Se adaugă  laptele cu frișca în vasul cu gelatină și se amestecă pâna la dizolvarea lui.

 Conținutul obținut se toarnă în 6 pahare și se lasă la răcit până la temperatura camerei, după care se pune la frigider pentru 2-3 ore.

 Gelatina se amestecă cu apă pentru 5-7 minute.

 Căpșunele cu zahărul se amestecă cu 3 linguri de apă și se fierb într-o cratiță până la dizolvarea zahărului.

 Pireul obținut se adaugă în vasul cu gelatina și se amestecă până la dizolvarea ei.

 Masa obținută se lasă la răcit până la temperatura camerei.

 Pireul din căpșuni se adaugă deasupra în paharele cu panna-cotta și se dă la frigider.

 Se servește înfrumusețat cu căpșunele proaspete!

 Poftă bună!