Tartă cu căpșuni

Tartă cu căpșuni
Deserturi
1h
Mediu

Ingrediente pentru 4 persoane

Pentru aluat:

  • Unt 100g 
  • Făină 200g
  • Zahăr 70g
  • Ou 1 buc

Pentru cremă:

  • Ricotta 500g
  • Frișcă bătută 250g
  • Zahăr 2 linguri;
  • Căpșune 500g;
  • Gelatină 2 pliculețe;
  • Zahăr vanilat 1 linguriță

Mod de preparare

1.Se curăță și se spală fructele, după care se presară cu 2 lingurițe de zahăr și una de zahăr vanilat și se  pun la rece.
2. Aluatul: se amestecă bine cu mixerul untul și zahărul pudră, până se face spumă. Se adaugă oul și apoi se presoară făina deasupra.
3. Compoziția se amestecă în continuare cu o spatulă din lemn, după care aluatul se frămîntă și cu mîna.
4. Se unge cu unt o formă de tartă și se așaeză aluatul, punându-se la cuptor pentr 30 de minute, până ce devine ușor auriu. Aveți grijă să-l înțepați din loc în loc cu furculița, ca să nu se umfle. 

După ce ați pus aluatul la cuptor începeți să pregătiți crema.
1. Se bate frișca spumă și se adaugă ricotta, amestecându-se ușor de câteva ori, deoarece ricotta este o brânză moale, ușor sfărâmicioasă.
2. Acum urmează un secret: scoateți capșunele de la rece și scurgeți-le bine de sucul care s-a format. Adăugați câteva linguri de suc în crema de ricotta, în funcție de cum vă permite textura cremei.

3. Urmeaza asamblarea: dupa ce tarta s-a racit se scoate din formă și se pune pe un platou.
4. Se umple tarta cu cremă, se așează căpșunele tăiate bucăți mari și se toarnă deasupra gelatina, preparată în funcție de specificații. 

Dați tarta la rece și serviți-o cu plăcere!