Bărcuțe din aluat foietaj

Bărcuțe din aluat foietaj
Feluri principale
40 min
Ușor

Ingrediente pentru 4 persoane

  • Aluat foietaj fără drojdie Casa Noastră 500g
  • File de porc 300g
  • Ceapă mare 1buc
  • Cartofi 3-4buc
  • Unt President 82% 100g
  • Castraveți marinați 1-2buc
  • Ouă 1buc
  • Brânză de vaci President Tradiția 9% 50g
  • Sare și piper

Mod de preparare

Pentru început se curăță cartofii, se pun la fiert, după care se face un pireu. Se curăță ceapa, se taie semicerc și se pune la călit.Carnea se spală și se taie cuburi.

Se încălzește tigaia cu puțin ulei, se adaugă carnea și se rumenește timp de 3 minute, apoi se adaugă ceapa, se pune sare și piper și se ține sub capac la foc mic, timp de 10 minute. Apoi se ia capacul și se lasă la foc încă 4 minute, până se evaporă tot sucul.

Se taie castraveții marinați în formă de semicerc sau bețisoare (în caz că sunt prea mari).

Aluatul se decongelează și se taie în 4 bucăți, după care fiecare bucată din aluat se întinde cu sucitorul, până se mărește cam de 3 ori față de mărimea inițială.

Pe mijloc se pun 2-3 lingurițe cu vârf din pireul pregătit, apoi se adaugă carnea și castraveții marinați. Pe marginile aluatului se fac câte două tăieturi.

Se învelește umplutura, astfel încât, tăietura făcută pe marginea aluatului, să cadă pe mijloc. Se lipesc bine celelalte margini și se dă o formă de bărcuță.

Formele obținute se aranjează pe tavă, se ung cu ou și se presoară cașcaval ras sau brânză.

Se dau bărcuțele la cuptorul încălzit la 180 C, timp de 25 minute e suficient ca ingredientele să se pregatească.

Poftă Mare!