Coulibiac de somon

Coulibiac de somon
Feluri principale
35 min
Mediu

Ingrediente pentru 3 persoane

  • Ouă 4buc
  • Unt 20g
  • Fileu de somon 500g
  • Aluat foietaj congelat Paninella 800g
  • Cardomom Fuchs
  • Frunze de dafin Fuchs
  • Orez basmati 150g
  • Lămâie 1buc
  • Sos pentru servit - maioneză Moskovskii Provansal 67%

Mod de preparare

Mai întâi se pregătește umplutura. Se fierb ouăle și orezul. Somonul se dezosează, se taie felii, se condimeantează cu cardamom, frunze de dafin și suc de lămâie. Se sărează, se unge cu unt și se rumenește la cuptor timp de 7 minute la o temperatură de 1801C.

Aluatul congelat fără drojdii se împarte în două (o parte să fie de două ori mai mare decât cealaltă). Aluatul mai mare se întinde într-o foaie dreptunghiulară de 40/25cm, în mijloc se pune în straturi alternate, un strat de orez, unul de felii de somon, ouăle fierte tăiate felii și un ultim strat de orez.

Se întinde cu sucitorul ceallaltă bucată de aluat și se acoperă cu această umplutură. Se îndoaie marginile aluatului în interior pentru a închide bine umplutura. Se unge deasupra cu un ou crud, se fac găuri cu o scobitoare și se dă la cuptor la 200C timp de 25 de minute.

Coulibiacul de somon se servește cu un sos de maioneză și verdeață.