Budincă de clătite și mere

Budincă de clătite și mere
Deserturi
1h 40 min
Mediu

Ingrediente pentru 4 persoane

  • Lapte Alba 2,5% 500ml
  • Ouă 3 buc
  • Unt President 82% 20g
  • Făină Makfa 300g
  • Mere 5-6 buc
  • Smântână President 20% 3 linguri
  • Scorțișoară
  • Esență rom Dr. Oetker
  • Zahăr 100g
  • Sare
 

Mod de preparare

Pentru început se cerne făina într-un bol, deasupra se toarnă laptele, se presară un pic de sare, zahăr și se adaugă esența de rom. Se mixează totul bine, iar apoi se adaugă treptat câte un ou, continuând să se bată ingredientele (se poate folosi un mixer sau telul).

Între timp, se pregăteșe umplutura. Se curață merele de coajă, apoi se taie felii.

Merele tăiate se pun într-o cratiță cu puțină apă rece, se acoperă cu un capac și se pun la fiert  la foc mic. După care se adaugă tot zahărul rămas, smântâna și scorțișoara. Se amestecă totul și se lasă la fiert fără capac aproximativ 3-4 minute.

Pentru prepararea clătitelor, se încălzește tigaia cu unt, se toarnă aluatul în tigaie și se coc clătitele pe ambele părți.

După ce s-au pregătit toate clătitele, se ia un vas și se acoperă cu folie alimentară, în care se pun 2-3 foi de clătite, astfel încât marginile să stea agațate. La fel se face pentru toate clătitele ce urmează să fie adăugate.

În continuare se mai pun 2 foi de clătite pliate în jumătate și se adaugă puțină umplutură. În așa mod se aranjează toate clătitele și fiecare strat se unge cu umplutura de mere.

Ultimul strat de clătite se acoperă cu marginile primelor clătite și deasupra se acoperă cu folie alimentară.

Checul se pune la frigider sub presiune timp de o oră.

Poftă Mare!