Dovlecei la cuptor cu carne și roșii

Dovlecei la cuptor cu carne și roșii
Feluri principale
1h
Mediu

Ingrediente pentru 4 persoane

  • Dovlecei 5 buc
  • Carne de pui tocată 400g
  • Ceapă 3 buc
  • Pastă de tomate 3 linguri
  • Roșii 7-8 buc
  • Cașcaval tare
  • Ouă 4 buc 
  • Smântână 
  • Condimente (sare, piper)
  • Ulei de floarea soarelui

 

Mod de preparare

Ceapa se curăță, se toacă, apoi se călește pe tigaie cu ulei. După care se adaugă carnea de pui tocată și pasta de tomate, se sărează și se piperează după gust. Se ține la foc 5-7 minute.

Dovleceii se taie rondele, se sărează, se piperează  și se pun la copt timp de 5-7 minute, până se rumenesc. Roșiile spălate și șterse se taie felii rotunde.

Într-un vas se amestecă ouăle cu smântână, se adaugă sare și piper negru și astfel se amestecă totul bine cu telul.

Se unge tava cu ulei și se pune un strat de dovlecei, după care un strat de carne, apoi încă unul de dovlecei și deasupra feliile de roșii. Peste tot se toarnă amestecul din ou cu smântână și se presoară cașcaval ras. La dorință se poate presura și ceva verdeață, ca de exemplu mărar.

Se dă tava la cuptorul preîncălzit la 180C timp de 30-35 minute.

Poftă Mare!