Roșii umplute cu carne

Roșii umplute cu carne
Aperitive
30 min
Ușor

Ingrediente pentru 3 persoane

  • Roșii 6 buc
  • Carne de pui tocată 200g
  • Orez șlefuit bob rotund MAKFA 100g
  • Usturoi 3 buc
  • Ceapă 2buc
  • Cimbru proaspăt 5 crenguțe
  • Pătrunjel
  • Sare și piper
  •  

    Mod de preparare 

    Roșiile se spală, se taie un căpăcel în partea de sus a fiecăreia, având grijă să nu se rupă coaja. Pentru un aspect mai plăcut se poate tăia căpăcelul în zig-zag, operațiune care se poate face fie cu o unealtă specială, fie cu un cuțit bine ascuțit.

    În continuare se scoate miezul roșiilor cu ajutorul unei lingurițe, se taie și se adaugă în vasul cu carnea de pui tocată.

    La amestecul de roșii și carne de pui tocată se adaugă orezul fiert, usturoi tocat, ceapa tăiată cuburi mici și cimbru.

    Se potrivește gustul de sare și piper și se umplu roșiile cu amestecul preparat.

    Roșiile se aranjează în tavă, se pun crenguțele de cimbru și se dau la cuptorul încălzit la 180 C, aproximativ 15 minute, până când roșiile sunt rumenite bine.

    Se decorează cu pătrunjel proaspăt, se servesc calde ca aperitiv, iar după preferință  cu smântână sau brânză rasă.

    Poftă Mare!