Tartă cu piept de pui, ceapă verde și cașcaval

Tartă cu piept de pui, ceapă verde și cașcaval
Feluri principale
40 min
Mediu

Ingrediente pentru 4 persoane

  • Piept de pui fiert 150g
  • Ceapă verde 200g
  • Caşcaval tare Rossiskii President 50% 70g
  • Ouă 3 buc
  • Smântână President 20% 150g
  • Făină 1 pahar
  • Praf de copt 1,5 linguriță
  • Sare
  • Ulei de floarea soarelui

 

Mod de preparare 

La prepararea acestei rețete pentru început se fierbe pieptul de pui și se taie cuburi mici.  Ceapa verde se taie mărunt, iar cașcavalul se dă prin răzătoare cu găuri mai mășcate.

Toate aceste 3 ingrediente: pieptul de pui, ceapa verde și cașcavalul ras, se amestecă într-un vas. Într-un alt bol se bat bine ouăle, adăugându-se sare, smântână, făină și praf de copt .

Se unge tava cu ulei, în care se toarnă primul strat jumătate din mixul de ouă, făină și smântână, al doilea strat fiind amestecul din piept de pui și ultimul strat se toarnă a doua jumătate rămasă din mixul de ouă.

Tot acest mix de ingrediente se dă la cuptorul încins la 180 C și se ține până când tarta începe să se rumenească.

Tarta se servește caldă, dar este la fel de gustoasă și rece.

Poftă Mare!