02 Dec 2018

Gest caritabil! 50 de copii au avut parte de o duminică memorabilă

În acest an, începutul de iarnă a fost mai fericit şi mai distractiv pentru 50 de copii plasaţi în orfelinate și centre de plasament din raionul Telenești. Copilașii au avut parte de o zi de duminică plină de emoţii şi bucurii în capitală, unii dintre ei fiind chiar pentru prima dată în vizită la Chișinău.

Sărbătorile de iarnă sunt un prilej de a-i avea pe cei dragi alături, de a celebra noul an şi de a ne pune speranțe în viitor. Pentru prea mulți, însă, această perioadă a anului nu este decât o altă ocazie de a-și aminti de greutăți și lipsuri. Dar, mai mult decât oricine, copiii nu ar trebui să își piardă nicicând credința în Moș Crăciun și spiritul sărbătorilor. Pentru că mulți dintre ei nu simt căldura unei familii și miracolul sărbătorilor, Linella, le-a oferit copiilor o zi întreagă de distracții și activități, doar pentru a reuși să le aducă un zâmbet sincer pe chip.

Aventurile copiilor au început la o pizzerie din capitală, unde gustul și mirosul celor mai delicioase pizza au creat o atmosferă de sărbătoare. Zâmbetul şi fericirea de pe feţele copilaşilor au trezit doar emoții puternice însoțite de lacrimi. Totodată, copii au avut parte și de o surpriză din partea angajaților pizzeriei, demonstrându-le un dans de tip flashmob, fapt care a reușit să-i impresioneze la maxim. Doi dintre reprezentanții echipei Linella, cei care petrecut întreaga zi cu copiii, au avut grijă ca oaspeții Chișinăului să se simtă bine într-o atmosferă caldă și prietenoasă, distrându-se la terenul de joacă special amenajat din local, dar să se și împrietenească unii cu  alții.

După o masă copioasă, cu toții au mers la concertul de Caritate "Vis de Copil", la sala Filarmonicii Naționale ”Serghei Lunchevici”. Mulți dintre ei își doreau de mult timp să ajungă în capitală şi să vadă un concert cu vedete din ţară și în sfârșit acest vis a devenit realitate. Timp de câteva ore, copiii s-au delectat cu muzica preferată și au fredonat piesele cunoscute, alături de artiştii îndrăgiţi, care au creat o atmosferă de sărbătoare.

După spectacol, la final de zi, ca să sporim bucuria micuţilor, le-am oferit o ultimă surpriză, copiii au primit în dar câte un rucsac plin de dulciuri, iar pentru ca să fie înarmați cum se cuvine pentru timpul rece de afară, fiecare dintre ei s-a ales cu câte un set drăguț compus dintr-o căciulă și un fular.

La plecare, copiii extrem de fericiți de timpul petrecut, au mulțumit întregii echipe Linella, pentru amintirile frumoase adunate și pentru o zi în care au uitat de realitatea lor cotidiană tristă.

Administrația Linella vă îndeamnă să nu fiți indiferenți pe tot parcursul anului cu cei mai triști decât noi, pentru că doar  împreună putem mai mult!