13 Aug 2020

Produs Acasă, cu drag de la gospodarii noștri - Legume

Crescute cum trebuie de gospodarii noștri și livrate zilnic în magazinele Linella, astfel găsești ușor legume proaspete, pline de gust și culoare, pentru a duce rețetele tale la următorul nivel, fie ele supe, tocănițe sau un simplu sandviș. Avem grijă să aducem pe rafturile magazinelor Linella, legume moldovenești, produs acasă, crescute în mod natural de gospodarii noștri, în cele mai bune condiții.

Cum roșiile și castraveții sunt cele mai îndrăgite legume din bucătăria tradițională moldovenească, suntem mereu preocupați să ți le oferim pe cele mai dulci, suculente și proaspete, pentru a da gust și aroma mâncărurilor ușoare de vară. Astăzi, le suntem alături gospodarilor noștri mai mult decât oricând și îi sprijinim pentru a-și vinde recoltele corect și pentru a avea stabilitate financiară.

Din raionul Ialoveni, satul Ruseștii Noi, provin o parte din legumele Produs Acasă. În scopul de a oferi plantelor posibilitatea să crească cât mai eficient, este nevoie de obținut și menținut constant un anumit climat. Astfel, modulele de seră au fost importate din Spania, este o seră cu o automatizare completă, cu clima control, computerul automat verifcă temperatura în seră, umiditatea, are grijă să deschidă sau să închidă jaluzelele, pentru a menține o temperatură constantă ca planta să se dezvolte eficient și într-un final să crească un produs bun și gustos.

                       

“Din start am crescut doar roșii și văzând că ne reușeste, am decis să ne extindem. Astfel, în prezent deținem 9000 mp de sere, unde creștem atât roșii, cât și castraveți – pe gustul moldovenilor.""Inițial am testat singuri calitățile gustative și aspectul exterior a mai multor soiuri de castraveți și roșii, și ulterior ne-am apreciat,  alegând două, pe care le creștem până în prezent cu mare grijă pentru ca produsele să fie cât mai aproape de cele naturale, pe care le știm de copii. Deși, sunt produse în seră, nu cresc în sistem hidroponic, dar la sol, astfel asigurând un gust natural al legumelor. Alegerea segmentului de agricultură ecologică, ține oarecum și de etica afacerilor, pentru că te gândești la un moment dat, dacă tot faci un produs, să faci unul cât mai sănătos pentru consumator.""În plin sezon, pentru noi ca producători autohtoni este foarte important suportul rețelei de magazine Linella, pentru că astfel reușim să realizăm producția noastră în mărime de 100%, în cele peste 100 de magazine Linella din toată țara, iar gustul adevărat al legumelor moldovenești reușește să ajungă pe masa fiecăruia dintre noi.”, ne spune Natalia, producător autohton de legume.

Te așteptăm la Linella, să te bucuri de prospețimea legumelor de sezon, #PRODUSACASĂ.
Împreună, rămânem solidari și susținem agricultura moldovenească.