10 Apr 2017

Campania de Paști "Masa Bucuriei"

Misiunea Socială „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei a organizat pentru al 8-lea an consecutiv în data de 8 aprilie campania de caritate „Masa bucuriei”
       Campania de Paști “Masa Bucuriei” este cel mai mare proiect naţional de sprijinire a oamenilor nevoiaşi, care are drept scop cultivarea solidarității, iubirii de aproapele și culminează cu o colectă națională de produse alimentare pentru masa caldă a bătrânilor singuratici. Organizată tradițional în sâmbăta Floriilor și anul acesta acţiunea a avut loc concomitent în 100 de magazine din 20 de localități de la ora 10:00 până la ora 19:00.

       Linella la fel a fost una dintre rețele de magazine implicate în această campanie, unde au fost amenajate boxe speciale pentru donația de produse alimentare. La intrarea în magazine, voluntarii îmbrăcaţi în veste galbene au informat oamenii despre scopul proiectului, posibilitatea de a dona produse alimentare neperisabile, dar i-au și îndemnat să doneze produse alimentare pentru susținerea cantinelor sociale.

       Produsele colectate în acea zi din toată țara au fost duse la depozite, unde au fost sortate și plasate pe categorii. Ulterior, o parte din ele sunt transformate în pachete alimentare ce se distribuie în zilele următoare campaniei, iar celelalte sunt depozitate și servesc drept sursă primă pentru aprovizionarea a cinci cantine sociale.

        În data de 8 aprilie, undeva al șaselea om a fost deschis și a donat, unii deja știau despre campanie și veneau special să doneze. Oamenii au fost destul de receptivi și s-au implicat activ, cumpărând produse neperisabile în măsura posibilităților pe întreg parcursul zilei.

       Astfel, împreună cu tot cei implicați am reușit să aducem persoanelor din familii social-vulnerabile și bătrânilor, în ajun de Paști, o bucurie pentru masa de săbătoare.